Ghee is goed vet voor in de keuken

Ghee is goed vet voor in de keuken  Want Ghee heeft een enorm hoge verbrandingstemperatuur! Gezond eten is belangrijk. Toch gebeurt het vaak dat boter of olie tijdens bakken te heet wordt, en je voedsel verbrande…

Lees verder →

Openingstijden winkel

Maandag 08:00 – 18:00
Dinsdag 08:00 – 18:00
Woensdag 08:00 – 18:00
Donderdag   08:00 – 18:00
Vrijdag 08:00 – 18:00
Zaterdag 08:00 – 16:00
Zondag Gesloten

 Afhalen van uw bestelling is mogelijk tot 18:30 uur

Extra openingstijden:

 

- Vrijdag        22-dec 8 t/m 21 uur

- Zaterdag    23-dec 7 t/m 20 uur

- Zondag       24-dec 8 t/m 16 uur

 


 

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.

Waarom Slagerij Van der Vooren

  • Kwaliteit
  • Vakmanschap
  • Klantvriendelijk
  • Eerlijke producten

 

 

 

 

 

 

Wist u dat al ons vlees van nature scharrelvlees is?

Rubia Gallega, rundvlees van superieure kwaliteit

Rubia Gallega, rundvlees van superieure kwaliteit

Deze runderen hebben een robuust gestel, zijn opgewassen tegen het Atlantische klimaat en leveren daardoor uitstekend vlees.

Het vlees van rubia gallega-runderen kenmerkt zich door de mooie en subtiele vetdooradering. Door traditioneel kruidige en ietswat zilte smaak, staan de Rubia Gallega runderen bij vlees sterrenkoks in Spanje op de kaart.
De unieke smaakbeleving is overigens het gevolg van de natuurlijke en vrije levenswijze.

De dieren hebben alle tijd gehad om te genieten van al het moois wat Galicië te bieden heeft.

Dit unieke runvlees is minimaal 21 dagen dry-aged, oftewel boordevolsmaak!

 

De veehouders in de Spaanse regio Galicië richten zich steeds meer op het fokken van de Rubia Gallega- runderen, een ras dat kenmerkend is voor deze streek.

De dieren hebben een robuust gestel, zijn opgewassen tegen het Atlantische klimaat en leveren daardoor uitstekend vlees.
Het Rubiaras valt samen met enkele andere plaatseli- jke rassen, die zich in kleine aantallen hebben gehand- haafd, onder de soort Morenas del Noroeste (brunettes van het noordwesten). Deels door vermenging van de rassen verschillen ze niet veel. Om dit bijzonder goede vlees te selecteren, wordt het wettelijk beschermd door het kwaliteitskeurmerk Carnes Gallegas (rund) en Ternera Gallega (kalf).

Het Iberisch rundvlees Rubia Gallega wint langzaam maar zeker aan bekendheid in de Lage Landen. En terecht. Deze Spaanse producten hebben een specta- culaire smaak en zijn bovendien ook nog eens gezond!
De runderen van het Rubia Gallega-ras kenmerken zich door de hoge mate van intramusculaire vetten. Door de leefwijze heeft het vlees een traditionele kruidi- ge en ietwat zilte smaak, die bij veel sterrenkoks in Spanje in de smaak valt. Het is in Galicië normaal om een rund na twee tot zeven jaar te slachten, wat relatief laat is in vergelijking met andere rasrunderen. De runderen hebben dus alle tijd gehad om te genieten van al het moois wat Galicië te bieden heeft.
De kalveren met het Ternera Gallega-stempel, hebben zicht uitsluitend met gras, klaver en kruiden gevoed, waardoor hun vlees bijzonder geurig en erg mals is. Bovendien zijn zij nooit gescheiden van hun moeder, de koe van wie zij de melk tot zich nemen.
Wij zijn er trots op u de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met dit Rubia Gallegavlees. Hopelijk geniet u er net zo van als wij!

Openingstijden winkel

Maandag 08:00 – 18:00
Dinsdag 08:00 – 18:00
Woensdag 08:00 – 18:00
Donderdag   08:00 – 18:00
Vrijdag 08:00 – 18:00
Zaterdag 08:00 – 16:00
Zondag Gesloten

 Afhalen van uw bestelling is mogelijk tot 18:30 uur

Extra openingstijden:

 

- Vrijdag        22-dec 8 t/m 21 uur

- Zaterdag    23-dec 7 t/m 20 uur

- Zondag       24-dec 8 t/m 16 uur

 


 

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.